Hoi

Welkom op mijn site. 

Ontdek samen met mij nieuwe fantastische methodes voor persoonlijke groei.  Een workshop of privé sessie zet je op weg. 

Elke methode kan gebruikt worden in je privé sessie, bekijk de werkwijze.

Check de agenda voor komende workshops.

Met mijn blog vertel ik je graag over de spirituele boodschappen die ik mag ontvangen.

Geniet van je verblijf! 

HET WERKT

Het is waar, het werkt!

Op een bepaalde manier is mijn job een soort van routine geworden. Versta me niet verkeerd. Ik bedoel dat het evident is. Het gaat bijna van zelf. Soms zelfs zo dat ik het gevoel heb dat ik eigenlijk helemaal niets doe.

De voorbije jaren ben ik zoekende geweest en heb ik wat ik doe regelmatig in vraag gesteld. De omstandigheden duwden me naar binnen. Daar kom je dan jezelf tegen. De mooie stukken en de kracht die in je zitten zijn door wat je tegen komt in je leven in meer of mindere mate ondergesneeuwd. Als mens hebben we de neiging om het buiten ons zelf te zoeken en je vind uiteraard hulp. Mensen helpen graag. Je vindt een luisterend oor of iemand die je raad geeft. Dat is echter een hele kwetsbare en afhankelijke houding. De raad van anderen is niet altijd juist voor jou. Zeker als je op het punt staat om knopen door te hakken, andere dingen te gaan doen dan de meeste mensen doen. Op een andere manier gaan leven omdat je voelt dat dat beter is.

Laten we dit nu even de dageraad noemen. De zon begint op te komen. Het begint je te dagen dat iets anders beter is voor je. Stilaan, laag schud je de nacht, de donkerte van je af. Voorzichtig kom je in het licht te staan. Wat is het fijn om je te laten warmen door het ochtendgloren. De eerste zonnestralen strelen je huid. Je draait je om en ziet voor het eerst een lange donkerte achter je. Help, wat is dat? Dat lange ding. Zo donker. Ik dacht dat ik in het licht stond! Dat het nu eindelijk gemakkelijk ging worden maar de donkerte is er nog. Wat doe ik nu? Je hart bonst in je keel. Je zette de stap naar een ander leven. Het was niet makkelijk om die stap te zetten want je hele leven lang wezen de mensen die deden wat jij nu doet met de vinger. De donkerte achtervolgt je. Ze doet precies wat jij doet. Help! Je hart bonst in je keel en je kruipt zo snel als je kan in een holletje. De vertrouwde donkerte doet deugd. Je doet je ogen en oren dicht. Je sluit je af om het niet meer te zien. Als je hart tot rust is gekomen, kijk je voorzichtig naar buiten. Oh, dat licht is zo prachtig. De zon staat intussen al wat hoger aan de hemel. Een zuchtje wind, aait je wang en lokt je. Voorzichtig steek je je hand naar buiten. Ja, het is oke daar buiten. En voetje voor voetje ga je in het licht staan. Nu is de warmte van de zon nog fijner. Ze warmt je tot in je kern, je gebeente. Wat doet dat deugd. Je blijft staan en als je helemaal warm bent, draai je je om om je rug te laten warmen. Het donkere ding is er ook. Je hart maakt een sprongetje en even hou je je adem in. Het plakt aan je voeten. Het doet wat jij doet. Je beseft dat je er niet van kan weglopen en kijkt het aan. Als jij niets doet, doet het ook niks. Je ploft neer en beseft dat het veilig is in het licht. Je lacht. Je lichaam en je geest komen tot rust. Als je beseft waar je bang voor was, rol je over de grond van het lachen. Heerlijk is het in de zon en die donkerte doet zelf niets. Je snapt het. Ik ben helemaal veilig hier. Heerlijk. Je bent klaar om helemaal te gaan leven en te gaan schitteren in de zon.

Deze metafoor stoomt nu als vanzelf uit mijn vingers. 18 jaar lang heb ik mijn schaduw onderzocht. Dagelijks. Ik heb hem leren kennen en leren lief hebben. Alle opleidingen die ik deed gaven me tools om de confrontatie aan te gaan met oude pijn en culturele en opvoedkundige misverstanden. Een paar jaar geleden begon het leven zelf heel duidelijk met me te communiceren. De taal die het gebruikte werd gaandeweg duidelijker en ik leerde me eraan over te geven in vertrouwen. Ik kwam genoeg bang makers tegen en leerde me niet meer te laten bang maken. Alle tools die ik geleerd heb in de opleidingen waren nuttig en door ze te gebruiken werden ze van mij. Praktisch en nu ook automatisch. Als het donker is in mijn hoofd, gaan ze aan in mij. Zonder hard te zoeken, gebeurt het. Overgave. Zonder dicipline, hard werken. Als vanzelf. Het kan. Het werkt.

Ik ben heel dankbaar voor alle liefdevolle begeleid(st)ers die ik tegenkwam tot nu toe en ook voor de bangmakers. Ik voel een licht in mezelf. Dat maakt dat de schaduw er niet meer altijd is.

Alles wat mij heeft geholpen, wil ik doorgeven. De krachtigste, de mooiste, de meest intense en de meest waardevolle. Degene die me die me het snelste bij mijn kern brengen.

Ik stop ze allemaal in de jaartraining en de coachopleiding van volgend schooljaar.

Iedereen die mee in het licht wil komen dansen, is welkom.

Dansen in het licht

Dansen in het licht

Bescherming

Bescherming

Je adem is de sleutel ...