The Work!

The Work of het werk is misschien het nuttigste werk wat we in ons leven kunnen doen. Het is een methode die je werkelijk bevrijdt door de gedachten die we zijn gaan geloven te onderzoeken. Deze methode van de vier vragen laat je zien hoe je brein werkt en hoe je vrij kan zijn van je omstandigheden, je verleden, moeilijke relaties etc. In onze maatschappij is veel op angst gebaseerd. De gedachte bvb iets misschien niet te kunnen, kan ervoor zorgen dat we zo onzeker zijn dat het echt niet lukt of dat we het zelfs niet eens meer proberen bvb.

The Work van Byron Katie is een systeem waarbij je opschrijft waar je mee zit, er vier vragen over stelt en het dan omkeert. Het geeft je inzicht in jezelf en hoe je werkelijk in elkaar zit en je zou wel eens verbaasd kunnen zijn over wat je vindt!

Wanneer is het goed om The Work van Byron Katie te leren toepassen?

  • bij relatieproblemen, conflicten, moeilijke relaties (familie, collega's, buren,...)
  • negatieve gedachten die terugkomen over anderen, jezelf, de maatschappij...
  • bij onzekerheid, gebrek aan eigenwaarde, verlegenheid
  • bij grote en kleine angsten
  • als je rust en vrede wil
  • als je werkelijk vrij wil zijn!

Persoonlijke ervaring met The Work:

Hilde A.: Deze zomer zat ik bij het zwembad een van de boeken van Byron Katie te lezen en ik paste The Work toe. Ik was eerlijk met mezelf en gaf toe dat ik nog steeds geloofde dat ik het niet goed doe. Ik kwam erachter hoezeer die overtuiging mijn leven bepaalde. Dat ik daardoor steeds mijn best deed en dat ik daar heel moe van werd. Dat ik daardoor heel gevoelig was voor kritiek  en dat ik daardoor dingen die ik graag wilde doen, uitstelde omdat ik me er niet zeker genoeg in voelde. Deze overtuiging maakte dat ik leefde alsof ik met de auto rrrd en met de handrem op. Het leverde me verdriet en frustratie op. Toen ik me de vraag stelde wie ik zou zijn zonder deze gedachte, kwam er een prachtig antwoord. Dat ik me heel gelukkig zou voelen en warm en vrij en dat er niets meer zou moeten. Dat ik wat mijn hart verlangt gewoon zou doen en dat ik me innerlijk rustig zou voelen. Ik voelde dat dat veel meer waar is dan de gedachte het niet goed te doen en dat was een echte ommekeer voor mij. Sinds ik dat heb gevoeld, voel ik me zekerder van mezelf en krijg ik meer opdrachten aangeboden!

Deze ervaring wil ik jou heel graag wil geven zodat ook jij vrij vanuit je hart kunt leven.

Contacteer me voor een afspraak 0485/208 975 of sarabusselen@gmail.com